TOP termékek

Megérkeztek új arcápoló termékeink - keresd őket az ÚJDONSÁGOK menüben!

Használd a PROBA kuponkódot és próbáld ki őket 30% kedvezménnyel!

Blog

Szakállolaj vagy szakállvaj?

Szakállolaj vagy szakállvaj?

Gyakran érkezik hozzánk kérdésként, hogy mikor érdemes szakállolajat és mikor szakállvajat használni, illetve hogy érdemes-e kombinálni a kettőt. Ebben a posztban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Mind a két terméket ugyanazok az értékes szakállápoló hatású olajok alkotják, az argánolaj és a jojobaolaj, valamint mind a kettő tartalmaz antioxidáns hatású E-vitamint. A különbség az állagukban van: az olajjal ellentétben a vaj egy szilárd, az ujjaid között hő hatására puhuló anyag, aminek tartását a méhviasz adja. 

A szakállolaj fő funkciója a szőrszálak táplálása, ezzel szemben a szakállvaj funkciója kettős: egyes komponensei beszívódnak a szőrszálak belsejébe és belülről táplálnak, ugyanakkor kívülről is leheletvékony bevonatot képez, ezáltal védi a szálakat és tartást is ad nekik. 

Ha rövid szálú a szakállad, akkor elég lehet csak a szakállolaj, viszont ha hosszabb, dúsabb és fontos neked a tökéletes tartás, akkor mindenképpen használj szakállvajat (is) a megfelelő forma kialakítására. 

Érdemes a két terméket kombinálni: használd reggel a formázó hatású szakállvajat, este pedig a tápláló hatású szakállolajat! Ha pedig úgy érzed hogy száraz, sprőd, erősen igénybevett a szőrzeted, akkor nyugodtan használd napközben is a kettőt együtt: először vidd fel a szakállolajat, adj neki pár percet hogy beszívódjon, majd alakítsd ki a formát szakállvajjal!