TOP termékek

Blog

Milyen szakállforma illik hozzád?

Milyen szakállforma illik hozzád?

Elhatároztad, hogy szakállt növesztesz, de nem tudod eldönteni, hogy milyen szakállforma illik hozzád? Adunk egy kis segítséget! Az arcod formája nagyban meghatározza, hogy melyik fazon lesz számodra a legelőnyösebb - ennek ellenére ne félj bevállalós lenni és több típust is kipróbálni.

Ha eldöntötted, hogy szakállt növesztesz, bizonyára az egyik első kérdés ami felmerül benned, hogy milyen formájú szakáll illene hozzád, mi az, ami az arcformádhoz a legmegfelelőbb. Idővel persze ezt ki fogod tapasztalni, de segítségedre lehet néhány fő iránymutatás, ami elsősorban az arcod alakjából kiindulva határozza meg a számodra legelőnyösebb szakállformát.

Ovális arc: ezen az arcformán gyakorlatilag minden szakáll jól áll, így nyugodtan kísérletezhetsz a különböző formákkal, nem tudsz mellényúlni.

Kerek arc: az arcod kerekségét ügyesen ellensúlyozhatod egy jól eltalált körszakállal, vagy mondjuk egy kecskeszakállal, ami az álladra helyezi a hangsúlyt, ezzel optikailag megnyújtja az arcodat. Ne félj bajuszt viselni sem, ha kerek az arcod: amennyiben a bajuszod nem ér túl a szád sarkánál, az is keskenyít. Ha mégis ragaszkodsz a teljes szakállhoz, akkor fontos, hogy hagyd rövidre, és az arccsontodnál legyen élesen egyenesre borotválva.

Szögletes arc: az arcod ívét lágyíthatod egy teljes szakállal, amit formásan rövidre nyírva viselj.

Szív alakú arc: a szív alakú esetében a homlok szélesebb, mint az arccsont és az áll, ezt pedig ügyesen ellensúlyozhatod egy dús teljes szakállal.

Hosszúkás, keskeny arc: a legjobb, ha nem hagyod túl hosszúra nőni a szakálladat az álladon, mert az optikailag hosszabbítja az egész arcodat. Ha kétoldalt dúsabbra növeszted, az is segíthet az arányosabb összhatás elérésében.