TOP termékek

Blog

Miért jó szakállasnak lenni?

Miért jó szakállasnak lenni?

Tudtad, hogy a szakáll viselésének az esztétikai szempontok mellett számos pozitív egészségügyi hozadéka is van? Összegyűjtöttük neked a szakállviselés legfontosabb előnyeit.

Nem kérdés, hogy a szakáll viselésének számos pozitív következménye van. Az első és legfontosabb, hogy nincs az a jóképű férfi, aki ne lenne még jóképűbb egy stílusosan formázott szakállal. Nem mellékes persze az sem, hogy viselőjének tekintélyt ad és komolyabbá teszi, és egyszerre váltja ki a nők rajongását, valamint a szakáll nélküli férfiak csodálatát és irigységét. A tapasztalatok ráadásul azt is mutatják, hogy a szakáll simogatása, pödörgetése jelentősen javítja a koncentrációképességet. 

A szakáll az egészségnek is nagyon jót tesz, kiszűri a levegőben lévő méreganyagokat, szennyeződéseket és kórokozókat, véd a nap káros UV sugárzása ellen és a bőr öregedését is lassítja.  Mivel megvédi az arcbőrt a szél szárító hatásától, így az hidratáltabb marad még a legkeményebb téli napokon is. Arról nem is beszélve, hogy a szakállasok elfelejthetik a borotválkozással együtt járó felületi sérüléseket, pattanásokat és bőrirritációt.

Egyvalamire azonban minden szakállasnak fontos figyelmet fordítania: a szakáll áldásos tulajdonságai csak akkor jelentkeznek, ha az megfelelően ápolt. Éppen ezért ne feledkezz meg a rendszeres tisztításról és táplálásról!