TOP termékek

Blog

A szakáll mindennapos ápolása

A szakáll mindennapos ápolása

Az ápolt szakáll napi szintű törődést és odafigyelést igényel, ehhez adunk egy kis segítséget. Eláruljuk, hogy mik azok a legfontosabb lépések, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy büszke lehess a szakálladra, ráadásként pedig tippeket is kaphatsz ahhoz, hogy a táplálkozás során mire érdemes odafigyelned.

Az igazán különleges szakáll a türelem és az önuralom jutalma. Amikor elkezded növeszteni, állj ellent a kísértésnek, hogy formázd vagy igazítsd, hagyd nőni néhány hétig. Ezáltal a szőrszálak egyenletesen nőhetnek (néhány gyorsabban növekszik, mint a többi), és így könnyebb lesz kiválasztanod a hozzád illő szakállstílust.

Persze a megfelelő ápolásról kezdetben se feledkezz meg! Kezdd az alapos tisztítással: használj kímélő szakállmosót heti 2-3 alkalommal. Fontos, hogy ne a samponoddal mosd a szakállad, hiszen a szakáll esetében nem csak a szőrszálakra, hanem az alatta lévő arcbőrödre is figyelemmel kell lenni, a szakállmosó pedig gyengédebben tisztít, így nem irritálja még az érzékenyebb bőrt sem. A megmosott és megszáradt szakáll puha és hidratált lesz egy pár csepp szakállolajtól és könnyen formázható lesz ha beledolgozol egy ujjhegynyi mennyiségű szakállvajatAz illatos termékeket pedig parfüm helyett is használhatod.

A külső tisztítás és ápolás mellett a belsőleges táplálás is fontos. Táplálkozz kiegyensúlyozottan, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, így biztosíthatod a vitaminok és ásványi anyagok utánpótlását, fogyassz sok proteint és lehetőleg egészítsd ki a táplálkozásodat A, B1, B6, B7 és B12 vitaminnal. A B7 vitamin (biotin) különösen fontos, mert erősíti a szakálladat, ezzel együtt pedig a hajadat és a körmeidet is.